Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
3 Mai 2013 | 6089 vizualizari
Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi

Acest preparat îmi aduce mult aminte de acasă, când mama mea îl pregătea cu mult drag pentru zile mai speciale.

Ingrediente

Pentru pulpe:

  • 4 pulpe inferioare de pui, cu piele
  • 1 1/2 lingurițe paprika
  • sare/piper
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 căței de usturoi, tocați

Pentru cartofi:

  • 500 grame cartofi noi cu coajă
  • 4 morcovi mici, tăiaţi longitudinal în 2
  • 2 linguriţe ierburi provencale
  • ulei de măsline
  • sare/piper

Mod de preparare

Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore. 

Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează pulpele de pui printre legume, se toarnă marinata în tavă și puțină apă (50 ml). 

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 225 de grade pentru 1 1/2 ore. Se lasă la odihnit 10 minute. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Aripioare de pui la gratar

Postat de sufletista

Aripioare de pui la gratar

Intr-un bol, adaugam sosul de soia, uleiul de masline, ghimbirul, usturoiul trecut prin presa, zaharul,piperul, boia de ardei dupa gust, busuiocul, vinul si amestecam bine. Trecem fiecare...

Citeste continuarea

Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Postat de panacris

Tarta cu carne de pui, muschi salcrud si vinete chinezesti

Ceapa curățată și feliată se pune la călit în ulei și puțină apă, cca. 5 minute la foc rapid, neacoperit. Apoi se adaugă carnea, mușchiul și salamul mărunțite, ciupercile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2013, 11:46
Tare bun!!!
la 03.05.2013, 11:47
la 03.05.2013, 11:51
Delicioasa mancarica!!
la 03.05.2013, 11:53
myamiii...super bune!!!
la 03.05.2013, 12:00

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking