Ingrediente
Pentru pulpe:
- 4 pulpe inferioare de pui, cu piele
- 1 1/2 lingurițe paprika
- sare/piper
- 1 pahar de vin alb sec
- 2 căței de usturoi, tocați
Pentru cartofi:
- 500 grame cartofi noi cu coajă
- 4 morcovi mici, tăiaţi longitudinal în 2
- 2 linguriţe ierburi provencale
- ulei de măsline
- sare/piper
Mod de preparare
Pulpele de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și usturoi, se așează într-o caserolă și se adaugă vinul. Se lasă la marinat pentru minim 4 ore.
Cartofii și morcovii se acoperă cu sare, piper, ulei de măsline și ierburi și se așează într-o tavă. Se așează pulpele de pui printre legume, se toarnă marinata în tavă și puțină apă (50 ml).
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 225 de grade pentru 1 1/2 ore. Se lasă la odihnit 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate în vin cu garnitură de cartofi noi și morcovi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|