Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
2 Mai 2013 | 2722 vizualizari
Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete

Un preparat simplu de făcut, cu arome și culori care se complimentează perfect.

Ingrediente

  • Pentru pulpele de pui:
  • 4 pulpe de pui superioare, cu piele
  • 2 lingurițe fulgi de piri piri sau chilli
  • 2 căței de usturoi
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • Pentru salsa:
  • 1 1/2 tulpini rubarbă, tăiată rondele
  • 1/2 castravete mare, tăiat rondele, apoi în 4
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ulei
  • sucul de la 1 1/2 lime
  • piper/sare

Mod de preparare

Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie. 

Pulpele de pui se crestează până la os și se sărează. Se acoperă cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 10 minute la temperatura camerei. 

Se introduc apoi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului, apoi se mută tava pe raftul superior și se lasă2-3 minute. Se lasă la odihnit, în cuptor 5-10 minute. 

Pentru salsa, se amestecă rubarba cu castravetele, coriandru, mierea, uleiul de măsline, sucul de lime, piper, sare și partea verde a tulpinii de praz. Se lasă 10 minute, apoi se consumă împreună cu pulpele de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe cu legume

Postat de Dya

Pulpe cu legume

Prajim pulpele, iar cand s-au rumenit usor, adaugam legumele taiate cuburi mici si le lasam la calit pentru 10-15 minute. Adaugam supa de pui si potrivim de gust cu sare si busuioc; punem si sucul...

Citeste continuarea

Pulpe de pui in manta de sunculita la cuptor

Postat de merisor67

Pulpe de pui  in manta de sunculita la cuptor

Curățăm usturoiul și îl pisăm cu foarte puțină sare. Nu punem sare multă pentru că șunculița este sărată. Frecăm usturoiul cu puțin ulei de măsline, apoi adăugăm...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2013, 11:39
ador retetele tale ,Adriana
la 02.05.2013, 11:41
foarte bun!!!!!
la 02.05.2013, 11:42
buune
la 02.05.2013, 11:44
ce bunnn
la 02.05.2013, 11:49
Arata divin!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking