Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
2 Mai 2013 | 2716 vizualizari
Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete

Un preparat simplu de făcut, cu arome și culori care se complimentează perfect.

Ingrediente

  • Pentru pulpele de pui:
  • 4 pulpe de pui superioare, cu piele
  • 2 lingurițe fulgi de piri piri sau chilli
  • 2 căței de usturoi
  • 1 tulpină de praz tăiată rondele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • Pentru salsa:
  • 1 1/2 tulpini rubarbă, tăiată rondele
  • 1/2 castravete mare, tăiat rondele, apoi în 4
  • 1/2 legătură coriandru proaspăt, tocat
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură ulei
  • sucul de la 1 1/2 lime
  • piper/sare

Mod de preparare

Într-un blender, se amestecă fulgii de chilli/ piri piri cu usturoiul și partea albă a tulpinii de praz, până când compoziția este omogenă. Se adaugă uleiul și puțină sare și se mai amestecă cu blenderul până devine o emulsie. 

Pulpele de pui se crestează până la os și se sărează. Se acoperă cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 10 minute la temperatura camerei. 

Se introduc apoi în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului, apoi se mută tava pe raftul superior și se lasă2-3 minute. Se lasă la odihnit, în cuptor 5-10 minute. 

Pentru salsa, se amestecă rubarba cu castravetele, coriandru, mierea, uleiul de măsline, sucul de lime, piper, sare și partea verde a tulpinii de praz. Se lasă 10 minute, apoi se consumă împreună cu pulpele de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui picante cu salsa de rubarbă și castravete" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocanita din pipote si inimi de pui

Postat de CameliaComan

Tocanita din pipote si inimi de pui

Pentru inceput trebuie sa despicam inimioarele si sa indepartam resturile de sange.Apoi spalam bine pipotele si inimioarele.Intr-o oala trebuie sa punem la fiert 1 litru de apa.Cand da in clocot...

Citeste continuarea

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Postat de simona72

Mancarica picanta cu ghebe si piept de pui

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei de masline. Se adauga usturoiul si carnea taiata bucati. Se calesc usor la foc iute, se adauga sucul de rosii si se lasa sa se patrunda carne usor. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2013, 11:39
ador retetele tale ,Adriana
la 02.05.2013, 11:41
foarte bun!!!!!
la 02.05.2013, 11:42
buune
la 02.05.2013, 11:44
ce bunnn
la 02.05.2013, 11:49
Arata divin!!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking