Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic

Postat de licurici_lra in Rata
16 Mar 2016 | 3831 vizualizari
Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic

Ingrediente

  • Pentru rata cu legume:
    • 2 pulpe de rata;
    • 5 cartofi medii;
    • 2 morcovi mari;
    • 2 cepe rosii mici;
    • 2 cepe albe mici;
    • o lamaie;
    • o portocala;
    • rozmarin;
    • sare de Himalaya cu piper.
    Pentru sosul de fistic:
    • 150 g fistic decojit;
    • o mana de baby spanac;
    • 2 linguri ulei de masline;
    • zeama de la o jumatate de lamaie;
    • zeama de la o jumatate de lime;
    • zeama de la o jumatate de portocala;
    • sare de Himalaya cu piper;
    • apa.

Mod de preparare

  1. Am spalat pulpele de rata, le-am lasat la scurs, apoi le-am sters cu un servetel.
  2. Am curatat si spalat legumele, apoi le-am taiat in sferturi.
  3. La fel am procedat si cu lamaia si portocala.
  4. Pulpele de rata le-am crestat putin cu cutitul (fara sa ajung la carne) si le-am condimentat cu sare si piper, pe ambele parti.
  5. Am asezat cartofii, morcovii si cepele in tava, apoi am adaugat pulpele de rata cu pielea in jos.
  6. La sfarsit, am stors de zeama sferturile de lamaie si portocala, peste carne si legume.
  7. Am adaugat putin rozmarin pe deasupra, un pahar cu apa si am acoperit tava cu staniol.
  8. Am bagat tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si ceva, apoi am scos staniolul, am intors pulpele, am stropit legumele cu zeama si am bagat tava in cuptor, pentru 40 min.
  9. In total, am lasat tava la cuptor pentru doua ore jumatate.
  10. Pentru sosul de fistic, am pus toate ingredientele in blender si le-am amestecat, pana s-a format sosul.
  11. Am servit pulpele de rata impreuna cu legumele si sosul de fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de rata la cuptor cu busuioc si usturoi

Postat de gurita_ta2005

Pulpe de rata la cuptor cu busuioc si usturoi

Pulpele de rata se curata bine de grasime, se clatesc si se usuca cu un servet de bucatarie. Le condimentam si le crestam, punem felii de usturoi si frunze de busuioc si le asezam intr-o tava...

Citeste continuarea

Pulpa de rata confiata si varza calita

Postat de AlexTeacher

Pulpa de rata confiata si varza calita

Taie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2016, 18:25
Bun
la 16.03.2016, 18:26
la 16.03.2016, 18:31
Fisticoase pulpele astea..
la 16.03.2016, 18:32
Yamiii! Ce culori in farfurie!
la 16.03.2016, 18:37
bun

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking