Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac

Postat de mitinita in Prajituri
27 Noi 2010 | 11889 vizualizari
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac

Noi cred ca suntem prima natie care nu mancam dovleac. Parintii mei sunt incantati de aceasta placinta,dar nu-i pot spune nicicum placinta de dovleac ci de bostan!Eu in aceasta placinta am folosit dovleac,cel portocaliu,nu cel turcesc, cu rezultate excelente.Am facut dovleac la aburi,o sa postez si reteta aceea si dovleacul ramas l-am folosit aici. Reteta am descoperit-o pe bucataras si ii apartine annamariei7. Uite aici e linkul la original: http://bucataras.ro/retete/12034/pumpkin-pie.html

Ingrediente

Crusta:

  • 130 gr biscuiti simpli
  • 1/3 c unt topit

Umplutura:

  • 450 gr piure de dovleac (sau dovleac ras calit)(sau dovleac gatit la aburi)
  • 250 gr smantana (sau frisca lichida)
  • 2 oua
  • 115 gr zahar alb sau brun
  • 4 lg miere
  • 1 lgt scortisoara
  • 2 lgt ghimbir ras
  • 1 lgt cuisoare macinate
  • 1/2 lgt sare
  • + zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas.
Crusta:Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului.Se pot da la rece pana e gata umplutura..
Umplutura:Smantana  se amesteca cu dovleacul, apoi se adauga zaharul, ouale (pe rand), mierea, condimentele si sarea.
Compozitia se toarna peste crusta, iar forma se tine in cuptor cca 45 min, pana cand mijlocul nu mai "joaca" daca miscam usor de forma .Testeaza cu scobitoarea,o bagi in placinta si daca nu mai e umeda e gata.
Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu frisca batuta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Figaro

Postat de susu

Prajitura Figaro

 Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si...

Citeste continuarea

Reteta de cheesecake minimalist

Postat de Constelatialeu

Reteta de cheesecake minimalist

Iata cum se prepara Reteta de cheesecake minimalist Crusta biscuiti : Am macinat biscuitii, am topit untul, apoi am amestecat biscuitii macinati cu untul si am impartit amestecul in 4 parti. Am...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 27.11.2010, 16:13
Ce bine arata.
la 27.11.2010, 17:34
chiar ca arata bine!
Dar ghimbirul nu-i iute? Si sare...
la 27.11.2010, 19:08
am uitat sa zic ca au iesit doua placinte,am folosit forma rotunda de 20 cm.
Noua ne place ghimbirul,mi se pare iute numai cand e fiert prea indelungat in ceaiuri.
la 27.11.2010, 19:48
O bunatate...delicata maxim
la 27.11.2010, 19:55
cat de bine arata...............

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking