Pup cu varza

Postat de papabundetot in Aperitive / Garnituri
3 Noi 2013 | 10294 vizualizari
Pup cu varza

Aceasta e o reteta a copilariei mele…nu am mancat de foarte multi ani,o facea strabunica mea dar si matusa (sora lui tati al meu),aici a si fost norocul meu pentru ca am tot cautat pe internet,am intrebat in stanga si in dreapta si nimeni nu stia,mai ales cu denumirea asta de Pup cu varza :) ,si cand mi-am pierdut orice speranta de a mai gasi reteta m-am gandit sa o intreb si pe draga mea matusa,care culmea ca stia reteta si mi-a dat-o si mie.Este o reteta foarte simpla insa de efect spun eu…daca va place va invit sa o incercati.

Ingrediente

  • Am folosit pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 plic de drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 300 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • 2 verze medii ca si marime
  • sare,piper
  • 1 ou pentru uns aluatul

Mod de preparare

Am cernut faina intr-un castron mare,am incalzit apa,dar sa nu fie fierbinte,am inmuiat in putina apa drojdia si am lasat-o 10 min deoparte,apoi am pus-o peste restul de faina si am amestecat,am pus usor cate putina apa in timp ce framantam  si am facut un aluat nici foarte moale,nici tare ,care se framanta usor.Am lasat deoparte aluatul sa dospeasca linistit.

Varza am taiat-o marunt,intr-o cratita am pus ulei de rapita,am adaugat varza,sare si piper si am calit varza pana s-a inmuiat.Am dat-o deoparte sa se raceasca complet,daca o puneti calda sau fierbinte se rupe aluatul,asa ca trebuie bine racita.

Aluatul a dospit intre timp,l-am pus pe masa si l-am intins cu sucitorul pana a fost putin mai mare ca si circumferinta decat oala in care urma sa coc,am aranjat aluatul frumos in cratita,am pus apoi varza calita si racita si am tras deasupra marginile de aluat pentru a acoperi complet.

Am uns deasupra cu ou pentru a se rumeni frumos la copt.Cand pupul a fost rumen si frumos,l-am scos din cuptor si l-am lasat la racit.

Merita sa incercati aceasta reteta,este buna si sigur va va placea!

Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pup cu varza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob cu ciuperci

Postat de sufletista

Drob cu ciuperci

Ciupercile le curatam,spalam si le fierbem putin,le scurgem de apa. Intr-o tigaie calim putin ceapa tocata dupa care adaugam ciupercile si mai lasam sa se caleasca putin. Intr-un bol batem...

Citeste continuarea

Tartine cu crema de branza si somon afumat

Postat de Oana

Tartine cu crema de branza si somon afumat

Se mixeaza cu blenderul somonul afumat impreuna cu crema de branza, se adauga mararul tocat fin, zeama de lamaie, se condimenteaza dupa gust si se aseaza crema pe feliile de bagheta. Se orneaza cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.11.2013, 18:58
interesant
la 03.11.2013, 19:00
foarte bn arata
la 03.11.2013, 19:00
De când tot îmi suone soțul meu de vărzări De probat
la 03.11.2013, 19:02
Nu am mai auzit pana acum de reteta asta
la 03.11.2013, 19:34

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking