Quenelles D'Asburgo

Postat de caroline in Mancaruri cu carne
5 Apr 2014 | 4438 vizualizari
Quenelles D'Asburgo

Numele d'Asburgo face referire la Massimiliano d'Asburgo, fratele celui mai faimos imperator Francesco Giuseppe. Quenelles insa este un termen francez ce inseamna carne tocata (maruntita) pentru umplutura...deci ca atare chiftea.

Ingrediente

  • 750 gr cartofi
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 3 oua
  • 250 gr pancetta
  • patrunjel
  • unt ( pentru uns tava)
  • 250 ml smantana
  • boia
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem in cuburi de marime potrivita si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol.

Pasam cartofii ( ca pentru piure ) amestecand cu un ou ,faina si putina sare dupa gust.Amestecam bine ingredientele.

Separat spalam patrunjelul,eliminam apa cu un servet de hartie si il tocam fin.

Calim pancetta in putin ulei,adaugam patrunjelul,boia, piper ( dupa gust) si amestecam cu o lingura de lemn.

Impartim compozitia de cartofi in mai multe bile.In mijlocul fiecareia punem pancetta.

Ungem bine un vas pentru cuptor cu unt .Asezam bilele de cartofi umplute una langa cealalta.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-25 minute.

Intre timp mixam spuma cele doua oua ramase ,adaugam sare si putin cate putin adaugam smantana.Amestecam bine .

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de oua cu smantana si dam vasul din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Se servesc calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Quenelles D'Asburgo" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musaca de vinete

Postat de cristeena20

Musaca de vinete

- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa.  - Apoi le scoatem pe un...

Citeste continuarea

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

Postat de Ksenya

Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi

Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana  se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 15:10
Favo direct!
la 05.04.2014, 15:17
Oooo, ce reteta faina!!!
la 05.04.2014, 15:18
Va multumesc
la 05.04.2014, 15:32
Super
la 05.04.2014, 15:40
arata super ! bravo !

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking