Ingrediente
- 6 picioruse porc proaspete
- 1 kg.carne porc slaba fara os
- o capatana jumate de usturoi
- 2 cub concentrat de legume
- sare
Mod de preparare
Am curatat bine piciorusele(eu am un big numai pt asa ceva, le rad bine iar intre degete tai cu un cutit f ascutit...sa nu simt vreun par nici macar la mana ca o iau razna) le-am spalat, le-am asezat cate 3 suprapuse in oala Kukta, printre ele carnea taiata felii groase, am pus sare, cuburile de concentrat, am pus apa cu 3 degete peste ele, capacul si am lasat sa fiarba o ora jumate dupa ce a inceput sa fluiere, la foc mic. Dupa ce s-a scurs timpul, am oprit focul si am pus Kukta pe ciment, la rece, pana a doua zi.
A doua zi, am desfacut capacul si cu o lingura, am luat toata grasimea adunata deasupra si am aruncat-o, am pus iara pe foc si cand s-a lichefiat continutul, am scos cu o strecura tot ce inseamna carne si m-am apucat de ales oasele, oscioare de la picioruse. Intre timp in lichidul ramas am pus usturoiul pisat, am mai pus putina sare si am lasat sa dea intr-un clocot. (atentie le sare...la raci cand gustam avem impresia ca e sarat destul,dar cand se incheaga vedem ca nu-i asa...eu pun putin mai multa sare) Carnea impreuna cu piciorusele dezosate le-am asezat in 2 yena dupa care am pus lichidul trecut printr-o strecuratoare fina si le-am dat la rece.
La noi racile se mananca cu ceapa sau mustar(mie imi place cu mustar)
pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|