Ingrediente
- carne de pui (pulpe sau piept)
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- telina
- mazare (din conserva)
- 1 capatana de usturoi
- 1 plic de gelatina (pt 500 ml zeama)
- sare
- 1 ou pt decor (optional)
Mod de preparare
Punem carnea la fiert. Spumuim bine, dupa care adaugam morcovii, ceapa si telina intregi. Dupa ce totul este fiert bine, adaugam usturoiul pisat si oprim focul. Potrivim de sare. Ceapa se scoate si se arunca, iar cu gelatina se procedeaza conform instructiunilor de pe plic.
Scot carnea si o desprind de pe os. Clatesc cu apa rece bolurile in care urmeaza sa pun raciturile si incep prin a aseza mai intai o felie de ou fiert, morcovul taiat rondele, mazarea, carnea si apoi zeama. Decorul difera de la o imaginatie la alta. Se dau raciturile la rece, iar dupa ce se incheaga se rastoarna pe o farfurie pt a avea un aspect mai placut.
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|