Ingrediente
- 10 copănele de pui
- 100 grame de unt
- 6-7 cartofi roz
- 3-4 morcovi
- 2-3 pătrunjei
- 1/2 țelină mare
- 1 ceapă galbenă
- 3-4 căței de usturoi
- sare extrafină
- piper
- boia de ardei dulce
- pătrunjel tocat
- salată de sfeclă roșie
Mod de preparare
Copănelele se spală, se curăță și se fasonează, după care se pun la fiert, la foc iute, cu 3-4 litri de apă rece. Când încep să fiarbă, se reduce focul și se adună/aruncă spuma care se formează.
Cât timp fierb copănelele, se curăță cartofii, ceapa, usturoiul și rădăcinoasele. Se spală și se porționează, în afară de: cartofi, ceapă și cățeii de usturoi, care rămân întregi.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se toacă.
Când copănelele au fiert, se iau cu o paletă din oală și se transferă într-un vas acoperit cu un capac.
Se strecoară supa și se pune din nou la fiert cu legumele pregătite anterior. Se condimentează, după gust cu sare și piper.
Când legumele au fiert, se scot cu o paletă din oală și rasolul se servește (condimentat ușor cu: sare, piper și boia de ardei dulce) cu legume natur stropite cu puțin unt topit și cu o salată de sfeclă roșie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de pui, cu legume natur si salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|