Rata aromata in sos de vin rosu

Postat de laylalala in Rata
28 Aug 2010 | 10495 vizualizari
Rata aromata in sos de vin rosu

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin,frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi, decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190°C.
Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata aromata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Postat de panacris

Pulpe de rata, ceapa si ciuperci

Pulpele de rață se porționează, se pun la prăjit în tigaia încinsă, cca. 5 minute pe fiecare parte. Apoi se scot pulpele din tigaie în alt recipient, iar în tigaia...

Citeste continuarea

Pulpa de rata confiata si varza calita

Postat de AlexTeacher

Pulpa de rata confiata si varza calita

Taie grasimea in exces a pulpei de rata. N-o arunca ! O poti topi la foc mic si s-o pastrezi foarte bine in frigider. Pune pulpele intr-o tava si stropeste-le bine cu vinul rosu. Rupe apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2010, 09:58
Senzational arata!!
la 29.08.2010, 13:50
Woow! Cu 5 furculite vin!
la 29.08.2010, 17:24
la 29.08.2010, 17:32
super
la 31.08.2010, 22:54
delicioasa se poate si fara melasa

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking