Ingrediente
- 1 rata de marime medie
- 1 ceapa
- ardei gras rosu sau verde
- pasta de rosii
- 1 rosie
- pasta de paprika si pasta de rosii (2 linguri)
- 1 pahar mare de vin alb
- 200 gr de castane congelate (fara coaja)
- ciuperci champignon (200 gr) mai mici
- ulei de masline
- sare, piper, piripiri
Mod de preparare
- Portionam rata in bucati potrivite
- Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2 minute adaugam pasta de rosii si pasta de paprika.
- Adaugam carnea sa se patrunda putin, adaugam sare, piper, piri-piri, si apoi turnam vinul alb (si eventual putina apa).
-Eu am folosit oala cu presiune. Am dat sa se gateasca cca 30 minute la presiune (daca e in cratita normala cred ca ii trebuie cam 45-50 minute, pana rata devine frageda.
- Cand rata e gata adaugam ciupercile si apoi castanele. Lasam sa se inmoaie castanele si stingem aragazul.
- Se serveste cu orez alb, simplu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu castane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|