Rață cu varză roșie și sos de piper verde

Postat de elucubratiiculinare in Rata
23 Noi 2014 | 4202 vizualizari
Rață cu varză roșie și sos de piper verde

Ingrediente

  • 4 copane de rață
  • 1 litru apă
  • 2 frunze dafin
  • 1 crenguță rozmarin
  • sare
  • piper
  • 1 varză roșie
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 50 g zahăr brun
  • 1 ceapă
  • 500 ml vin roșu
  • Sosul de piper verde:
  • 1 lingură piper verde
  • 100 ml smântână

Mod de preparare

Spălăm bine copanele de rață, le condimentăm cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se adaugă frunzele de dafin, crenguța de rozmarin și apa. Se acoperă și se dă la cuptor pentru 1 oră și jumătate. Scoatem copanele din sos și le punem cu partea cu piele în sus într-o tavă termorezistentă și se dă la cuptor pentru 30 minute la foc mare. 

Sosul îl strecurăm într-o crăticioară și îl vom folosi la sosul de piper verde. Se pune crăticioara la foc mic și se adaugă 1/2 linguriță de piper verde zdrobit înainte. Se lasă să scadă sosul, până ajunge aproape de 300 ml, adăugăm smântâna și restul de boabe de piper verde întregi. Se amestecă bine până la omogenizare și se oprește focul.

Varza roșie se toacă cât mai fin. Călim ceapa tocată mărunt în 1-2 linguri ulei. Adăugăm oțetul de vin cu zahărul brun și aducem la fierbere. Adăugăm varza și amestecăm până aceasta se înmoaie. Acoperim și lăsăm pe foc pentru 15 minute. Adăugăm vinul roșu și lăsăm pe foc până scade sosul la jumătate. Condimentăm cu sare și piper.  

Se împarte varza roșie în 4 farfurii, se așează copanele rumenite deasupra și se stropesc cu sosul de piper verde.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rață cu varză roșie și sos de piper verde" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rata pe varza acra

Postat de Pungasa_Rogue

Rata pe varza acra

Rata curatata si spalata se pregateste de seara pentru marinare. Se da cu sare si piper. Se pune in tava in care urmeaza sa fie pregatita si se adauga peste si pe langa ea ceapa (curatata de foi,...

Citeste continuarea

Rata pe varza cu prune in stil rustic

Postat de Ksenya

Rata pe varza cu prune in stil rustic

Rata o transam,   scoatem   grasimea si pielea    cu partile mai grase, taiem marunt si   le punem   intr-o tigaie la topit .   Pieptul ,aripile si pulpele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.11.2014, 21:30
la 23.11.2014, 21:32
super
la 23.11.2014, 21:43
la 23.11.2014, 21:44
la 23.11.2014, 21:53
super!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking