Ingrediente
- maruntaie de rata,ratoi ( oua,fudulii,ficatel)
- 5 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 250 ml vin rosu
- sare dupa gust
- piper
- cateva fire de verdeata (patrunjel, marar)
- 25 ml otet
Mod de preparare
Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece .
Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare si otet si lasam cratita pe aragaz sa de-a un clocot.
Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele.
Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus maruntaiele impreuna cu usturoiul curatat , spalat cu apa rece in prealabil si tocat marunt.
Dupa 2-3 minute, intoarcem pe partea cealalta cu o paleta de lemn maruntaiele.Mai lasam 2 -3 minute si apoi adaugam vinul,sarea si piperul .
Acoperim cu un capac pentru 10 minute si la sfarsit adaugam verdeata ,spalata cu apa rece si tocata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Maruntaie de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|