Maruntaie de rata in sos de vin

Postat de krysty in Rata
25 Mai 2014 | 5972 vizualizari
Maruntaie de rata in sos de vin

Ding Ding! :d Cine se incumeta sa serveasca ? :)

Ingrediente

  • maruntaie de rata,ratoi ( oua,fudulii,ficatel)
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin rosu
  • sare dupa gust
  • piper
  • cateva fire de verdeata (patrunjel, marar)
  • 25 ml otet

Mod de preparare

Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece .

Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare  si otet si lasam  cratita pe aragaz sa de-a un clocot.

Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele.

Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus maruntaiele impreuna cu usturoiul curatat , spalat cu apa rece in prealabil si tocat marunt.

Dupa 2-3 minute,  intoarcem pe partea cealalta cu o paleta de lemn maruntaiele.Mai lasam 2 -3 minute si apoi adaugam vinul,sarea si piperul .

Acoperim cu un capac pentru 10 minute si la sfarsit adaugam verdeata ,spalata cu apa rece si tocata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Maruntaie de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de rata cu sos de afine

Postat de rocsi_1612

Pulpe de rata cu sos de afine

Pulpele le parliti pe flacara aragazului de puf, apoi le spalati bine. Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, presarati sare, piper, boia dulce si ierburile de gradina. Curatati...

Citeste continuarea

Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Postat de Pungasa_Rogue

Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Se pregateste de seara o marinada, amestecand intr-o cratita, apa, vinul, foile de dafin sfaramate, boabele de piper, uleiul, morcovul (curatat de coaja, spalat si feliat), ceapa (curatata de foi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2014, 15:37
Eu vreau guguloiul ala albicios ))))))
la 25.05.2014, 15:37
eu vreau sa servesc ca mi place
la 25.05.2014, 15:38
Ai avut si ratoi, nu doar rata
la 25.05.2014, 15:41
ina)
la 25.05.2014, 15:42
Ina, guguloiul ala stii cat de mare a fost ?? M-am si speriat cand l-am vazut .... Ma intrebam unde au incaput ditamai guguloaiele intr-un ratoi mic si aiurit

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking