Maruntaie de rata in sos de vin

Postat de krysty in Rata
25 Mai 2014 | 5972 vizualizari
Maruntaie de rata in sos de vin

Ding Ding! :d Cine se incumeta sa serveasca ? :)

Ingrediente

  • maruntaie de rata,ratoi ( oua,fudulii,ficatel)
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin rosu
  • sare dupa gust
  • piper
  • cateva fire de verdeata (patrunjel, marar)
  • 25 ml otet

Mod de preparare

Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece .

Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare  si otet si lasam  cratita pe aragaz sa de-a un clocot.

Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele.

Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus maruntaiele impreuna cu usturoiul curatat , spalat cu apa rece in prealabil si tocat marunt.

Dupa 2-3 minute,  intoarcem pe partea cealalta cu o paleta de lemn maruntaiele.Mai lasam 2 -3 minute si apoi adaugam vinul,sarea si piperul .

Acoperim cu un capac pentru 10 minute si la sfarsit adaugam verdeata ,spalata cu apa rece si tocata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Maruntaie de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pastrama din piept de rata

Postat de mihaelar63

Pastrama din piept de rata

Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore.  Intai am incalzit apa  sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si...

Citeste continuarea

Varza cu carne de gasca

Postat de Dya

Varza cu carne de gasca

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri. Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar. Tăiem varza fideluţă şi o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2014, 15:37
Eu vreau guguloiul ala albicios ))))))
la 25.05.2014, 15:37
eu vreau sa servesc ca mi place
la 25.05.2014, 15:38
Ai avut si ratoi, nu doar rata
la 25.05.2014, 15:41
ina)
la 25.05.2014, 15:42
Ina, guguloiul ala stii cat de mare a fost ?? M-am si speriat cand l-am vazut .... Ma intrebam unde au incaput ditamai guguloaiele intr-un ratoi mic si aiurit

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking