Ratuste cu crema de vanilie

Postat de postavaru in Dulciuri
23 Ian 2011 | 4305 vizualizari
Ratuste cu crema de vanilie

Cum noi am mancat eclere cu cafea, trebuia sa fac si pentru Dragos ceva dulce.

Ingrediente

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 4 oua

Crema:

  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 60 g zahar
  • 20 g amidon
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume:

Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.

Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.

Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.

Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.

Punem aluatul intr-un posh si spritam moate micte, pe tava tapetata cu hartie. Am incercat sa le fac cat mai tuguiate, ca sa semene cat mai mult cu o ratusca.

Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.

Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.

Lasam cojile la racit pe un gratar.

Crema:

Amestecam galbenusurile cu amidonul si 4 linguri de lapte.

Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a incalzit adaugam galbenusurile cu amidonul. Amestecam incontinuu pana se ingroasa ca o budinca.

Dam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se racesca. Amestecam din cand in cand, sa nu faca crusta deasupra.

batem frisca bine si adaugam budinca de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.

Punem crema in posh si umplem ratustele iar apoi pudram cu zahar.

Sunt atat de bune incat am "atacat" si noi cateva ratuste :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratuste cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Postat de Caty

Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit

Iata cum se prepara Reteta de cozonac pufos cu aluat oparitCernem faina de 2 ori.  Separam albusurile de galbenusuri. 10 galbenusuri le frecam cu 2 lingurite de sare. Luam 2...

Citeste continuarea

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Postat de Constelatialeu

Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina

Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina Mousse de ciocolata :  Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2011, 19:28
si eu vreaaau!
la 23.01.2011, 19:28
ratuste
la 23.01.2011, 19:30
Doamne cat imi plac
la 23.01.2011, 19:30
si eu vreau ratuste
la 23.01.2011, 19:35
si eu la mac mac

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking