Ravioli cu migdale si cafea

Postat de mitinita in Dulciuri
3 Feb 2012 | 2516 vizualizari
Ravioli cu migdale si cafea

Am facut ravioli cu forma de la Decorix primita la 3 ani de bucataras si cum Brandusa si Alice au ochit aceeasi forma ,am hotarat sa facem ravioli la 6 maini,asa ca eu am adus desertul.

Ingrediente

  • 1 ou
  • 100 gr de faina
  • Ptr umplutura:
  • 50 gr de migdale macinate
  • 1 lingurita de ness dizolvata in 2 linguri de apa
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute.

Umplutura: Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor.

Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una dintre foi se aseaza pe forma de ravioli si se umple cu compozitia de cafea.

Se aseaza a doua foaie si se ruleaza cu sucitorul. La mine a fost putin crocanta compozitia si nu am reusit sa le decupez prea frumos.

Se pune o lingurita de unt in tigaia preincalzita,se adauga ravioli,iar apoi o cescuta de apa in care s-a dizolvat o lingurita de ness.

Se tin pe foc pana scade apa si se decoreaza cu migdale crocante.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli cu migdale si cafea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite cu Crema de Mascarpone

Postat de BakeUpArtist

Clatite cu Crema de Mascarpone

Pentru aluat, se bat bine ouăle, se adaugă laptele și apa, și apoi se îngroașă cu făină. Se lasă aproximativ 30 de minute, apoi se coc clătitele într-o tigaie teflonată...

Citeste continuarea

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux

Negresa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata

Blatul de negresa: Ouale se mixeaza cu un praf de sare mai intai, apoi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga uleiul treptat, apoi cacaoa, faina si praful de copt, se mixeaza in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2012, 21:56
ce interesant
la 03.02.2012, 22:00
stii ce am observat,ca nu mai zice nimeni ciudat,ori zic interesant ori ca s-au obisnuit cu mine
la 03.02.2012, 22:02
Super
la 03.02.2012, 22:33
Ce ciudaaaat... Ha ha...te-am speriat?
la 03.02.2012, 23:00
buneee

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking