Rechin cu legume la steamer

Postat de lia in Peste
19 Mai 2010 | 7406 vizualizari
Rechin cu legume la steamer

Daca vreti sa mancati sanatos, folositi aparatul de fiert la aburi, adica steamerul. Pe langa faptul ca se prepara mancarea rapid fara sa stai langa ea, este foarte,foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 telina mica sau o felie din una mare
  • 1 ceapa rosie
  • Un fir de praz
  • 1 lamaie
  • Sare
  •  piper
  • 2 crengute de rozmarin verde
  • ardei iute uscat
  • ulei de struguri

Mod de preparare

Curatam si spalam zarzavaturile. Spalam in apa rece, feliile de rechin, le stergem cu servet absorbant si stoarcem toata zeama de la o lamaie, peste ele.

Taiem  zarzavaturile, felii, fideluta ori rondele (dupa pofta fiecaruia)si le amestecam bine. In vasul unu al steamer-ului, punem o crenguta de rozmarin, golim amestecul de legume si deasupra lor punem cea de-a doua crenguta de rozmarin.

Asezonam pestele cu sare, piper si ardei iute, proaspat macinat si le punem in vasul doi al steamer-ului, pe care-l fixam deasupra legumelor. Punem capacul, completam recipientul cu apa si programam la 40’.

Golim legumele intr-un bol, asezonam cu sare si ulei de struguri si servim alaturi de rechin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rechin cu legume la steamer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciuperci umplute cu hering si legume

Postat de rocsi_1612

Ciuperci umplute cu hering si legume

Spalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...

Citeste continuarea

Macrou cu lamaie

Postat de caroline

Macrou cu lamaie

Incepem prin a curata pestele. Taiem capul, coada si il curatam de mate. Il taiem apoi in doua pe lungime si il spalam sub un jet de apa rece.  Intr-un bol amestecam 100 ml ulei de masline...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2010, 19:09
Dupa cum arata sigur e foarte buna.Iar rechinul imi place.
la 19.05.2010, 20:15
sanatos,sanatos,eu mi-am luat un aparat cu convector,poti sa faci la el si pe aburi si prajit,dar e tot in cutie de cateva luni nu vrea sa porneasca singur
la 19.05.2010, 20:16
bai ela..))
la 20.05.2010, 08:59
delicios! vin si eu cu 5 furci!
la 20.05.2010, 09:16
Ela draga, e mare pacat sa-l tii in cutie, poti sa-ti prepari mancaruri foarte sanatose si rapide , te asigur eu ca daca faci o data si vezi cat de simplu, rapid si bun este, aproape ca no sati mai vina sa te atingi de aragaz

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking