Rechin cu legume la steamer

Postat de lia in Peste
19 Mai 2010 | 7394 vizualizari
Rechin cu legume la steamer

Daca vreti sa mancati sanatos, folositi aparatul de fiert la aburi, adica steamerul. Pe langa faptul ca se prepara mancarea rapid fara sa stai langa ea, este foarte,foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 telina mica sau o felie din una mare
  • 1 ceapa rosie
  • Un fir de praz
  • 1 lamaie
  • Sare
  •  piper
  • 2 crengute de rozmarin verde
  • ardei iute uscat
  • ulei de struguri

Mod de preparare

Curatam si spalam zarzavaturile. Spalam in apa rece, feliile de rechin, le stergem cu servet absorbant si stoarcem toata zeama de la o lamaie, peste ele.

Taiem  zarzavaturile, felii, fideluta ori rondele (dupa pofta fiecaruia)si le amestecam bine. In vasul unu al steamer-ului, punem o crenguta de rozmarin, golim amestecul de legume si deasupra lor punem cea de-a doua crenguta de rozmarin.

Asezonam pestele cu sare, piper si ardei iute, proaspat macinat si le punem in vasul doi al steamer-ului, pe care-l fixam deasupra legumelor. Punem capacul, completam recipientul cu apa si programam la 40’.

Golim legumele intr-un bol, asezonam cu sare si ulei de struguri si servim alaturi de rechin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rechin cu legume la steamer" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Saramura de peste in stil vietnamez

Postat de AlexTeacher

Saramura de peste in stil vietnamez

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare isi aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil....

Citeste continuarea

Limba de mare ca-n reteta daneza

Postat de Constelatialeu

Limba de mare ca-n reteta daneza

Mai intai am spalat fileul de peste, l-am asezat pe servetele sa se absoarba apa. 5 fileuri le-am facut pane, am amestecat oul cu mustarul, sare, piper si faina, am dat prin faina fileul de peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.05.2010, 19:09
Dupa cum arata sigur e foarte buna.Iar rechinul imi place.
la 19.05.2010, 20:15
sanatos,sanatos,eu mi-am luat un aparat cu convector,poti sa faci la el si pe aburi si prajit,dar e tot in cutie de cateva luni nu vrea sa porneasca singur
la 19.05.2010, 20:16
bai ela..))
la 20.05.2010, 08:59
delicios! vin si eu cu 5 furci!
la 20.05.2010, 09:16
Ela draga, e mare pacat sa-l tii in cutie, poti sa-ti prepari mancaruri foarte sanatose si rapide , te asigur eu ca daca faci o data si vezi cat de simplu, rapid si bun este, aproape ca no sati mai vina sa te atingi de aragaz

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking