Ingrediente
Ingrediente Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere
- 2 foi pentru cremeş (Boromir am folosit) sau aluat de foietaj
- 5 oua
- 700 ml lapte
- 175 gr zahar
- 75 gr( faina + amidon alimentar)impreuna in proportia dorita sau se poate folosi doar faina sau doar amidon
- 200 ml frisca lichida
- Esenta de vanilie si portocale
- Zahar pudra
Mod de preparare
Preparare Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere
Se mixeaza frisca si se pune la rece.
Ouale se mixeaza întregi împreuna cu zaharul,se adauga laptele, faina si amidonul,esentele si se pune compozitia pe foc.Amestecam continuu pâna când compozitia se îngroasa.
Am folosit 75 gr faina in amestec cu amidon,dar puteti sa folositi doar faina sau doar amidon (75 gr).
Daca folositi foi cumparate,este bine sa puneti crema fierbinte peste foaie,pentru ca aceasta sa se înmoaie.
Daca folositi insa foi facute în casa,lasati crema sa se raceasca,apoi o amestecati cu 3-4 linguri de frisca si o puneti rece peste foaie.
Dupa ce puneti crema,puneti deasupra un strat de frisca si cea de-a doua foaie sfarâmata.
Pudrati cu zahar si lasati câteva ore la rece apoi o portionati.
Daca aveti foi de dimensiune mai mare,mariti proportional cantitatea ingredientelor pentru crema.
Alte variante de creme delicioase gasiti aici Crema de mascarpone si ciocolata si aici Reteta de crema de unt si ciocolata
Iar daca vrei o varianta simpla de Cremes, poate-ti place asta Cremsnit de moda veche
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de crema delicioasa pentru Cremes sau Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|