Reteta de placinta moldoveneasca

Postat de luminita20_2006 in Dulciuri
16 Mai 2009 | 45728 vizualizari
Reteta de placinta moldoveneasca

Reteta de placinta moldoveneasca este una grozava! Ingredientele principale sunt: faina, branza vaci, branza oi, oua, stafide, zahar.

Ingrediente

Ingredientele pentru Reteta de placinta moldoveneasca:

aluat:

  • 1 kg faina
  • 550 ml apa
  • sare

compozitie:

  • 1 kg branza de vaci
  • ~400 gr branza de oi nesarata
  • 3 -4 oua
  • 300 gr stafide
  • 1 esenta rom
  • 250 zahar

 

Mod de preparare

Iata cum se prepara reteta de placinta moldoveneasca.

Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odihneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min, apoi se adauga peste branza si zaharul fin.

 Se imparte aluatul in 6. Din fiecare bucatica se intinde o foaie mare (si subtire) se pune compozitie, insa nu in exces si se ruleaza, din exterior spre interior. Se asaza intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor incins, timp de 30 min.

Vezi si reteta de Placinta cu spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de placinta moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Alba ca Zapada (reloaded)

Postat de Constelatialeu

Alba ca Zapada (reloaded)

Foi: Intr-un castron punem zaharul, oul, sarea, osanza si omogenizam, adaugam amoniacul, laptele si faina, putin cate puti si incepem sa amestecam bine , sa nu formam cocoloase. CAnd am obtinut...

Citeste continuarea

Clafoutis cu prune

Postat de Elena_Daria

Clafoutis cu prune

Topim margarina si o lasam sa se raceasca. Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina. Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.05.2009, 19:08
ce bine arataaaa
imi imaginez cat e de buna...ca doar e cu branza
la 24.05.2009, 10:06
daca-i din moldova de acasa atunci e foarte buna
la 24.05.2009, 19:44
e de acasa:P
la 25.10.2009, 19:40
buna fetelor! eu as vrea sa va intreb daca ati auzit vreodata de la bunici, de o prajitura moldoveneasca care se chema ,,JULFA,,??? . o mancam cand eram mici dar nu mai am de la cine sa cer reteta! era atat de bunaaaaaa!!
la 04.03.2011, 18:32
cauta pe google julfa

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking