Ingrediente
- 1 kg faina
- 30 g drojie
- 500 ml apa calduta
- 100 g zahar
- un praf de sare
- 50 ml ulei
- esenta de vanilie
- 400 g lapte
- UMPLUTURA
- 1 borcan gem de struguri
- 150 g nuca macinata
- 100 g stafide
- 1 esenta de rom
- 2 linguri cacao
- 2 linguri de zahar pudra
- UNS
- 2inguri ulei
- 3linguri de zahar
Mod de preparare
se face maiaua din drojdie, 2 linguri de zahar, 2 linguri de lapte,1 lingura de faina
se pune faina intr-un bol mai mare se face gaura in mijloc si se adauga restul de ingrediente se adauga si maiaua si se framanta. Se lasa coca o ora la dospit
UMPLUTURA-amestecam toate ingredientele bine
pentru uns punem zaharul intr-un ibric si cand s-a caramenlizat se stinge cu un pic de apa si se da deoparte. Cand s-a racit se adauga uleiul
coca o impartim in 4
intindem o bucata o ungem cu crema de cacao. asezam a 2 foaie, o ungem cu crema si o rulam o asezam in tava unsa cu ulei si o ungem cu siropul de zahar ars
procedam la fel si cu bucatile care ne-au ramas
dam la cuptorul incalzit cca o ora la foc mic
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|