Invartita moldoveneasca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
17 Apr 2011 | 20495 vizualizari
Invartita moldoveneasca

Am vrut sa fac simpla cu gem,dar pana la urma am pus si nuca si am si impletit-o putin..ziceai ca sunt niste mini cozonacei..e de post dar delicioasa!!!

Ingrediente

pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • 5 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • circa 200 ml lapte soia pentru framantat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 borcan 400 gr gem prune
  • 1 castronel nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 1-2 linguri zahar pudra

pentru uns:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Aluatul:

Punem faina intr-un bol.

mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.

drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.

turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.

le amestecam putin cu mana.

laptele de soia il punem putin pe foc,cat sa fie caldut,nu cald.

adaugam si esenta ,coaja de portocala si praful de sare.

le incorporam bine de tot.

apoi incepem sa punem cate putin lapte,si framantam bine,pana obtinem consistenta dorita a aluatului.

acoperim bolul cu aluat si il lasam la dospit,pana isi dubleaza volumul.

umplutura:

amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta.

apoi punem si gemul si le incorporam bine.

Cele doua linguri de zahar pentru uns,le punem intr-un ibric .

cand s-a caramelizat il stingem cu putina apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul.

Incepem sa preparam invartita:

o puteti face simpla ,doar rulata sau impletita(eu am facut impletita).

impartim aluatul in 4 parti egale.

presaram pe masa de lucru niste faina alba.

intindem cu sucitotul o foaie,o ungem cu umplutura (pe acesta tot in 4 o impartim) si rulam foaia.

mai facem inca o foaie umpluta,iar cele doua suluri le impletim.

la fel procedam si cu cealalta.

ungem niste tavi de chec cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.

asezam invartitele in tavi si le ungem cu siropul de zahar ars.

dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,si le lasam acolo pana sunt coapte.

dupa vreo 20 de minute de stat in cuptor,le mai scoatem o data si le ungem cu sirop de zahar ars.

cand sunt gata le scoatem la racorit,si le ungem cu amestec de ulei si sirop de zahar ars.

le presaram cu zahar pudra si cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

Postat de RODIMUR

Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos,...

Citeste continuarea

Desert placinta invartita moldoveneasca de post, cu dovleac

Postat de RODIMUR

Desert placinta invartita moldoveneasca de post, cu dovleac

Din făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă minerală și ulei se face un aluat potrivit de moale, elastic și care după o scurtă frământare, pentru încorporarea și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.04.2011, 12:19
ce frumos arataaa...... Rocsi.......super super .......ce minunatie ai facut .....
la 17.04.2011, 12:22
Superb arata Rocsi!!!
la 17.04.2011, 12:58
wow..................minunat arata...........eu am crezzut ca este cozonacel.......si cu nuca cred ca este un deliciu.............
la 17.04.2011, 13:08
arat foarte bine
la 17.04.2011, 13:09
superb arata o feliuta la mine nu poti so arunci

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking