Ingrediente
- Reteta de preparare a papanasilor
- 500 g branza de vaci
- - 150 g zahar
- - 100 g gris
- - 200 g pesmet
- - 2 oua
- - 1 plic zahar vaniliat
- - 1 plic aroma de portocala cu coaja rasa Dr.Otker
- - 1 plic aroma de lamaie cu coaja rasa Dr. Otker
- - putina sare
Mod de preparare
Reteta de preparare a papanasilor
Mai intai se prajeste pesmetul in putin unt si se pune la rece. Branza de vaci am maruntit-o bine cu dosul furculitei, am amestecat -o cu ouale, cu aromele, si grisul. Am luat cu lingurita cate putin din compozitie si, in palme, am modelat cate un papanas in forma de bila, pana am terminat toata compozitia. I-am pus pe un platou presarat cu faina. Am pus pe foc o cratita cu apa si cu o lingurita de sare. Cand clocoteste apa, am pus papanasii, se trece cu spumiera pe sub ei, avand grija sa nu se lipeasca de fundul cratitei, apoi am pus capacul. I-am lasat sa fiarba la foc mic 10 - 15 minute, apoi am stins focul dar am lasat papanasii in apa fierbinte. Astfel grisul se umfla iar papanasii devin fragezi si pufosi. Papanasii se scot cu spumiera, se scurg apoi i-am dat prin pesmetul amestecat cu zahar...
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|