Ingrediente
- Ingrediente pentru Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna
- 1 kg de aripioare
- cca 500-600 g rosii din gradina ( inca ma rasfata gradina cu rosii delicioase)
- 5-6 ardei capia rosu
- 1 ardei rosu usturat
- 7-8 catei de usturoi
- 2-3 linguri sos de soia
- 3 linguri ulei
- piper macinat mai mare
- sare dupa gust la final
- marar verde
Mod de preparare
Iata cum se prepara Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna
Mai intai am pregatit aripioarele, le-am spalat, le-am asezat intr-un castron, am adaugat sosul de soia si 1 lingura de ulei, am amestecat bine, am macinat niste piper si am acoperit castronul cu o farfurie am lasat cca 20 min. Apoi m-am apucat de legume, am decojit rosiile si le-am taiat cubulete, ardeiul capia l-am curatat d eseminte, apoi l-am taiat in fasii mai grosute apoi in cubulete mai mari, usturoiul l-am curatat si apoi l-am zdrobit, iardeiul iute l-am curatat de nervuri si seminte si l-am taiat in cubulete mici, am amestecat toate ingredientele si am presarat un pic de sare peste. Am pus pe foc o tigaie wok si 2 linguri de ulei, am lasat sa se incinga bine uleiul, apoi am pus aripioarele si zeama din castron, am lasat sa se rumeneasca putin pe ambele parti, apoi am adaugat amestecul de legume si o cana cu apa. Am asezat un capac peste tigaie, am dat focul mai mare cca 20 min, apoi l-am redus spre mic si am lasat sa se patrunda bine cca 1 ora. La final am adaugat marar tocat. Am servit cu cartofi prajiti si castraveti murati. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta de Tigaie cu rosii, cartofi si oua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
|