Ingrediente
- Ptr. blat :
- 6 linguri zahar
- 8 oua
- 6 linguri faina
- 1 , 5 lg cacao
- 1-2 praf de copt
- Crema de ciocolata neagra :
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 150 ml frisca indulcita HuLaLa
- Crema de ciocolata alba :
- 200 gr ciocolata alba
- 100 ml frisca indulcita HuLaLa
- Glazura :
- 100 gr ciocolata cu crema caramel
- 120 ml frisca lichida indulcita HuLaLa
- 2 linguri miere de salcam
- Ptr. ornat :
- 200 gr stafide trase in ciocolata
- 100 gr jeleuri de fructe
Mod de preparare
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la cuptorul preincalzit aprox. 25 de minute la foc mic, avand grija ca acesta sa nu se arda la fund.
Crema de ciocolata neagra: Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o cratita impreuna cu frisca. Punem cratita la foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.
Crema de ciocolata alba: Procedam la fel ca crema de ciocolata neagra.
Glazura : Rupem ciocolata, punem intr-o cratita impreuna cu frisca si dam la foc mic. Amestecam continuu pana cand aceasta s-a topit, la sfarsit adaugam mierea si mai lasam 1 min. pe foc dupa care lasam la racit.
Ornat : Fiecare orneaza dupa bunul plac!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|