Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata

Postat de pity19 in Torturi
24 Mai 2014 | 3159 vizualizari
Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Ptr. blat :
  • 6 linguri zahar
  • 8 oua
  • 6 linguri faina
  • 1 , 5 lg cacao
  • 1-2 praf de copt
  • Crema de ciocolata neagra :
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca indulcita HuLaLa
  • Crema de ciocolata alba :
  • 200 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca indulcita HuLaLa
  • Glazura :
  • 100 gr ciocolata cu crema caramel
  • 120 ml frisca lichida indulcita HuLaLa
  • 2 linguri miere de salcam
  • Ptr. ornat :
  • 200 gr stafide trase in ciocolata
  • 100 gr jeleuri de fructe

Mod de preparare

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare, galbenusurile le frecam cu zaharul, adaugam faina, praful de copt si cacao. Mixam pana cand acestea se incorporeaza perfect. Intr-o tava rotunda de tort punem hartie de copt, asezam compozitia si dam la cuptorul preincalzit aprox. 25 de minute la foc mic, avand grija ca acesta sa nu se arda la fund.

Crema de ciocolata neagra: Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-o cratita impreuna cu frisca. Punem cratita la foc mic amestecand continuu pana cand ciocolata s-a topit, luam de pe foc si lasam la racit.

Crema de ciocolata alba: Procedam la fel ca crema de ciocolata neagra.

Glazura : Rupem ciocolata, punem intr-o cratita impreuna cu frisca si dam la foc mic. Amestecam continuu pana cand aceasta s-a topit, la sfarsit adaugam mierea si mai lasam 1 min. pe foc dupa care lasam la racit.

Ornat : Fiecare orneaza dupa bunul plac!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta nr. 200 : Tort cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort cu piersici si ciocolata

Postat de diaconta

Desert tort cu  piersici si ciocolata

Am pregatit mai întâi mousse-ul de piersici . De fapt l-am pregatit cu o zi înainte ca sa se întareasca sufficient. Am folosit o forma de tort cu pereti detasabili, cu...

Citeste continuarea

Tort de ciocolata

Postat de alba_zori

Tort de ciocolata

Un blat foarte simplu de facut,doar trebuie sa astepti sa se raceasca.. Am inceput ,dupa cum se vede in poze cu ciocolata,margarina si laptele pus in vase pe baie de aburi impreuna cu cele 2...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2014, 21:53
delicios! la cat mai multe retete!
la 24.05.2014, 22:14
la 25.05.2014, 00:30
Buuun! Ce mult imi place ciocolata!!
la 25.05.2014, 01:00
la 25.05.2014, 09:23

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking