Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane

Postat de adasev12 in Mancaruri cu carne
22 Ian 2012 | 4245 vizualizari
Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane

pt mine mai mult risotto si pt sotul mai mult aripioare...

Ingrediente

  • 6 aripioare de pui
  • 2 maini de orez cu bob rotund
  • o ceapa  mai mica
  • 2 carciofi proaspeti
  • un morcov mai maruntel
  • 2 maini de ciuperci congelate
  • o mana de parmezan ras
  • sare, piper, patrunjel verde, boabe de piper, o frunza de dafin
  • un ou
  • pesmet
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

aripioarele le-am curatat bine si le-am parlit , apoi le-am spalat si pus la fiert in apa cu sare, boabe de piper si o frunza de dafin.

cand au fost fierte binisor, dar nu sa se desprinda de pe os, le-am pus in strecuratoare si le-am lasat la racit.

am pus apoi de risotto.

am taiat ceapa marunt si carciofii si le-am am lasat la calit in putin ulei de masline, cat sa se aureasca frumos, apoi am pus ciupercile si am  mai lasat pana s-au inmuiat, apoi am pus si orezul si morcovul rondele si putina sare, si, treptat, am adaugat supa in care au fiert aripioarele, dar pe rand doar cate un polonic, cat sa acopere compozitia.

cand scade apa de tot mai adaugam cate un polonic si tot asa pana fierbe orezul...

asta depinde in functie de gustul fiecaruia...mie imi place sa fie fiert bine. 

la sfarsit  cand e fiert orezul , lasam mai mult lichid si presaram o mana de parmezan, amestecam putin sa se topeasca si inchidem focul. punem si patrunjelul verde si putin pier...si gata.

punem pe farfurie si servim cald, cu sau fara altceva...eu l-am acompaniat cu aripioare...ca sotul meu nu papa nimic fara carne...

aaaaaa. ...ca uitam aripioarele...ca le lasasem la stadiul de fierte.

un ou se bate bine cu putina apa si o lingura de faiana , se sareaza , pipereaza .

se pune  o cratita  pe foc cu ulei si se incinge bine, apoi se iau aripioarele, taiate in doua fiecare, se trec prin ou apoi prin pesmet si se coc binisor  si frumusel.

se pun langa risotto si se savureaz un-doi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu ciuperci, carciofi si aripioare pane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de pipote picante, cu paste

Postat de vasimur

Reteta de pipote picante, cu paste

Iata cum se prepara Reteta de pipote picante, cu paste Mai întâi preparăm pipotele, deoarece până se gătesc, avem suficient timp să ne ocupăm de paste. Spălăm bine...

Citeste continuarea

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Postat de merisor67

Perisoare in sos de rosii si ardei copti

Mai intai pregatim carnea pe care o trecem prin masina de tocat(la mine a fost cazul doar la cea de pui, pe cealalta am achizitionat-o direct tocata), apoi trecem si ceapa si amestecam. Spalam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.01.2012, 20:54
Super super Ada...sa tot papi!
la 22.01.2012, 21:22
bun.
la 22.01.2012, 21:33
ce bine arata
la 22.01.2012, 21:50
papa buuuuunnn
la 22.01.2012, 22:26
da de ce nu ai scris orez in loc de risotto??o.O

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking