Risotto cu legume si rasol de curcan

Postat de Oana in Curcan
7 Mar 2010 | 8129 vizualizari
Risotto cu legume si rasol de curcan

Ingrediente

  • Pentru rasol si supa:
  • rasol de curcan- 600g
  • un morcov mare
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • jumatate de telina
  • Pentru risotto:
  • 200 g orez pt. risotto
  • o ceapa
  • cateva tije de telina
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate de dovlecel
  • 50 g unt
  • o lingura parmezan
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml supa de legume
  • sare

Mod de preparare

Dupa reteta Sylviei, este prima data cand fac risotto :)

Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele curatate si spalate. Eu am facut mai multa supa. Se pune sare dupa gust.

Intre timp, se pregatesc legumele pentru risotto. Ceapa se curata si se taie marunt. Tijele de telina se taie subtire (eu am avut in congelator). Ardeiul gras si dovlecelul se taie cubulete si se inabusesc intr-o lingura de ulei de masline, apoi se lasa de-o parte.

Intr-o craticioara se topeste untul, apoi se adauga ceapa si telina si se lasa la inmuiat 2 minute. Se adauga orezul spalat si se amesteca pana devine sticlos. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora. Apoi se adauga supa fierbinte, putin cate putin, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si orezul devine cremos. La final se adauga ardeiul si dovlecelul, se mai lasa putin pe foc. Orezul si legumele trebuie sa fie "al dente". Se adauga si parmezanul si se amesteca bine.

Noi am servit risotto cu rasolul de curcan, foarte aromat totul si extraordinar de bun!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume si rasol de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

Postat de Bucataras

Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun

 Iata cum se prepara Reteta de rulada de curcan pentru masa de Craciun Pregătirea pieptului de curcan - Tăiem pieptul de curcan pe jumătate și îl crestăm apoi ușor,...

Citeste continuarea

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Postat de privatelaura

Frigarui de curcan cu legume, la grill

Carnea de curcan se taie cuburi potrivite. Se stropește cu puțin ulei și zeamă de lămâie, se asezonează cu sare, boia dulce, pudră de usturoi și se marinează la rece. Între...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 22:39
vai ce mult imi place! de asta m-am si grabit sa ma asez prima!bravo pt. reusita
la 07.03.2010, 22:48
Multumesc, Teo Serveste cu incredere
la 08.03.2010, 08:37
Oana excelent arata nota maxima si pt risotto si pentru prezentare !!!
la 08.03.2010, 09:06
Multumesc, Sylvia! Mi-a placut foarte mult
la 08.03.2010, 09:37
la multi ani,tuturor.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking