Risotto cu legume si rasol de curcan

Postat de Oana in Curcan
7 Mar 2010 | 8131 vizualizari
Risotto cu legume si rasol de curcan

Ingrediente

  • Pentru rasol si supa:
  • rasol de curcan- 600g
  • un morcov mare
  • un pastarnac
  • un ardei gras
  • o ceapa
  • jumatate de telina
  • Pentru risotto:
  • 200 g orez pt. risotto
  • o ceapa
  • cateva tije de telina
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate de dovlecel
  • 50 g unt
  • o lingura parmezan
  • 100 ml vin alb
  • 400 ml supa de legume
  • sare

Mod de preparare

Dupa reteta Sylviei, este prima data cand fac risotto :)

Se face o supa din legume si rasolul de curcan. Carnea se spala, se da intr-un clocot, se spala si se pune apoi la fiert cu legumele curatate si spalate. Eu am facut mai multa supa. Se pune sare dupa gust.

Intre timp, se pregatesc legumele pentru risotto. Ceapa se curata si se taie marunt. Tijele de telina se taie subtire (eu am avut in congelator). Ardeiul gras si dovlecelul se taie cubulete si se inabusesc intr-o lingura de ulei de masline, apoi se lasa de-o parte.

Intr-o craticioara se topeste untul, apoi se adauga ceapa si telina si se lasa la inmuiat 2 minute. Se adauga orezul spalat si se amesteca pana devine sticlos. Se adauga vinul si se lasa pe foc pana se evapora. Apoi se adauga supa fierbinte, putin cate putin, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa si orezul devine cremos. La final se adauga ardeiul si dovlecelul, se mai lasa putin pe foc. Orezul si legumele trebuie sa fie "al dente". Se adauga si parmezanul si se amesteca bine.

Noi am servit risotto cu rasolul de curcan, foarte aromat totul si extraordinar de bun!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu legume si rasol de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Chiftele cu cartofi la cuptor

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....

Citeste continuarea

Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa

Postat de mirela0911

Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa

Cum se prepara Piept de curcan la cuptor reteta sanatoasa si gustoasa Se spala bine bucata de carne, apoi se lasa sa se scurga de apa. Se sterge cu prosoape de hartie pentru a indeparta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2010, 22:39
vai ce mult imi place! de asta m-am si grabit sa ma asez prima!bravo pt. reusita
la 07.03.2010, 22:48
Multumesc, Teo Serveste cu incredere
la 08.03.2010, 08:37
Oana excelent arata nota maxima si pt risotto si pentru prezentare !!!
la 08.03.2010, 09:06
Multumesc, Sylvia! Mi-a placut foarte mult
la 08.03.2010, 09:37
la multi ani,tuturor.

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking