Risotto cu portocala

Postat de GretaRachita in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2014 | 3369 vizualizari
Risotto cu portocala

Sa te lasi imbatat de mireasma de paine, de pizza, de biscuiti, de croissant tocmai scoase din cuptor, sa intri intr-un magazin de condimente si sa te lasi sedus de parfumul ce pluteste in aer, sa vezi mancaruri in care se imbina o multitudine de colori, sa asculti susurul pe care il face moca de cafea dimineata, sa gusti o branza buna, delicata, un vin bun, sa te lasi extaziat de o inghetata cremoasa, sa pregatesc o mancare spectaculara dintr-un nimic, sa descopar in fiecare zi noi mancaruri, noi alimente, noi gusturi, noi imbinari...iata ce culoare are pentru mine fericirea. Daca tot a venit vorba de culoare, miresme, imbinari ciudate va propun astazi: Risotto cu portocale

Ingrediente

  • 300 g orez (tip valone nano)
  • 1/2 ceapa
  • 2 portocale bio
  • 5 g de unt
  • 50 g branza rubiola
  • supa vegetala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam bine portocalele, le uscam si le radem doar partea portocalie a coajei (folosesc pentru asta dispozitivul special pentru curatat cartofi). Taiem coaja in fasii subtiri. Stoarcem portocalele si tinem sucul deoparte. Tocam marunt ceapa si o calim cu putin unt. Adaugam orezul si il lasam putin sa se caleasca. Stinfgem totul cu suc de portocala. Adaugam coaja de portocala tocata, lasand cateva deoparte pentru decorare.

Adaugam supa vegetala, pregatita in prealabil cu ceapa, patrunjel, telina, morcov si pastrata pe focul aprins. Lasam sa fiarba orezul circa 15 minute, mestecand din cand in cand, in special langa peretii cratitei, sa nu se prinda. 

La final adaugam robiola si untul ramas, amestecam bine si stingem focul. Lasam risotto sa se odihneasc pentru circa 1 minut. Il decoram cu fasiile de coaja de lamaie ramase si il servim.

Un spectacol de culoare, mireasma si gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Omleta la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Omleta la cuptor

Kaizerul se taie cubulete si se pune intr-o tigaie la prajit (fara ulei),dupa cateva minute se adauga frunzele de ceapa verde taiate si ardeiul kapia taiat cubulete. Se lasa 2-3 minute....

Citeste continuarea

Aperitiv briose cu ciuperci

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu ciuperci

Batem ouale spuma cu putina sare si piper. Adaugam uleiul, amestecam, apoi punem laptele batut. Incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ciupercile le spalam bine, le taiem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 19:42
Interesanta combinatia!
la 06.01.2014, 20:00
la 06.01.2014, 23:39

De unde portocale bio??
la 07.01.2014, 09:18
Rafinat...rafinat....
la 07.01.2014, 09:26
O combinatie interesanta

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking