Risotto cu portocala

Postat de GretaRachita in Aperitive / Garnituri
6 Ian 2014 | 3347 vizualizari
Risotto cu portocala

Sa te lasi imbatat de mireasma de paine, de pizza, de biscuiti, de croissant tocmai scoase din cuptor, sa intri intr-un magazin de condimente si sa te lasi sedus de parfumul ce pluteste in aer, sa vezi mancaruri in care se imbina o multitudine de colori, sa asculti susurul pe care il face moca de cafea dimineata, sa gusti o branza buna, delicata, un vin bun, sa te lasi extaziat de o inghetata cremoasa, sa pregatesc o mancare spectaculara dintr-un nimic, sa descopar in fiecare zi noi mancaruri, noi alimente, noi gusturi, noi imbinari...iata ce culoare are pentru mine fericirea. Daca tot a venit vorba de culoare, miresme, imbinari ciudate va propun astazi: Risotto cu portocale

Ingrediente

  • 300 g orez (tip valone nano)
  • 1/2 ceapa
  • 2 portocale bio
  • 5 g de unt
  • 50 g branza rubiola
  • supa vegetala
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam bine portocalele, le uscam si le radem doar partea portocalie a coajei (folosesc pentru asta dispozitivul special pentru curatat cartofi). Taiem coaja in fasii subtiri. Stoarcem portocalele si tinem sucul deoparte. Tocam marunt ceapa si o calim cu putin unt. Adaugam orezul si il lasam putin sa se caleasca. Stinfgem totul cu suc de portocala. Adaugam coaja de portocala tocata, lasand cateva deoparte pentru decorare.

Adaugam supa vegetala, pregatita in prealabil cu ceapa, patrunjel, telina, morcov si pastrata pe focul aprins. Lasam sa fiarba orezul circa 15 minute, mestecand din cand in cand, in special langa peretii cratitei, sa nu se prinda. 

La final adaugam robiola si untul ramas, amestecam bine si stingem focul. Lasam risotto sa se odihneasc pentru circa 1 minut. Il decoram cu fasiile de coaja de lamaie ramase si il servim.

Un spectacol de culoare, mireasma si gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu portocala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon

Postat de AdrianUdrea

Aperitiv tortilla cu cartofi si bacon

Mai intai ne ocupam de cartofi. Ii curatam ii spalam si ii feliem mai grosier. Punem ulei la incins si prajim cartofii, intorcandu-i usor pe toate partile. Ii scoatem apoi pe prosoape...

Citeste continuarea

Pogaci cu jumari

Postat de andaoana

Pogaci cu jumari

Drojdia o dizolvam in zerul caldut impreuna cu lingura de zahar si o lingura de faina si lasam sa creasca cam 10 minute . Faina cernuta o asezam intr-un bol si adaugam smantana, sare, 2 linguri...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 19:42
Interesanta combinatia!
la 06.01.2014, 20:00
la 06.01.2014, 23:39

De unde portocale bio??
la 07.01.2014, 09:18
Rafinat...rafinat....
la 07.01.2014, 09:26
O combinatie interesanta

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking