Rolls Cinnabon

Postat de angyb in Prajituri
2 Apr 2012 | 3851 vizualizari
Rolls Cinnabon

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 25 g drojdie
  • 50g zahar
  • 240 ml lapte
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • 50g unt
  • faina cat caprinde
  • Umplutura:
  • 80g unt
  • 50g zahar
  • 2,3 lingurite de scortisoara
  • Glazura:
  • 100g crema de branza
  • 100g de unt
  • 50g zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul: Se dizolva drojdia cu o ligurita de zahar si un pic de lapte caldut .Maiaua obtinuta se lasa la loc cald pana cand face basicute deasupra, dupa care se adauga oul, zaharul, sarea, untul moale, restul de lapte si faina. Se framanta pana cand devine un aluat elastic. Se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.

Aluatul obtinut se intinde intr-o foaie dreptunghiulara peste care se intinde untul, se presara zaharul si scortisoara. Se ruleaza pe lungime, apoi se taie rulouri de 2-3 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si de dau la cuptor 180 de grade pana cand se rumenesc.

Glazura: Crema de branza se amesteca cu untul si zaharul pudra pana cand devine o crema pufoasa.

Se scot rulourile si cat sunt fierbinti se acopera cu glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rolls Cinnabon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rolls Cinnabon

Postat de ralu_ca

Rolls Cinnabon

Aluatul: Intr-un vas se dizolva drojdia cu putin zahar si se adauga approx 100 ml lapte caldut si putina faina. Maiaua se lasa la crescut. Dupa ce isi dubleaza volumul se adauga restul de faina,...

Citeste continuarea

Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)

Postat de cec

Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)

PREPARARE Se dizolva drojdia in lapte caldut. Apoi se adauga zaharul, untul moale, ouale, sarea si faina. Se amesteca si se incepe framantatul, pana cand se obtine un alauat elastic, usor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2012, 10:06
like
la 02.04.2012, 10:08
delicioase
la 02.04.2012, 10:20
Multumesc gurita
la 02.04.2012, 10:20
Sufletista
la 02.04.2012, 10:24
Apetisant !

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking