Ingrediente
Pt aluat:
- 2 oua
- 75 gr. unt topit
- coaja rasa de lamaie (1 lingurita)
- coaja rasa de portocale (1 lingurita)
- 180 ml lapte cald
- 45-50 ml ulei
- 450 gr, faina
- 150 gr zahar
- 7 gr. drojdie uscata
- 100 gr. coaja de portocale confiata
pt. umplutura:
- 1 pliculet fulgi de cocos (eu am avut din aceia colorati, desi i-as fi vrut albi)
- cateva linguri lapte de cocos -putin zahar (dupa gust)
Mod de preparare
Procedeul acela indelungat si laborios de framantare a aluatului de pe vremea copilariei mele se reduce acum la o simpla apasare pe buton....si ce bine e cand eu doar stau si ma uit la masinuta de paine cum isi face treaba!
Dar sa revenim la ale noastre: ingredientele se pun in cuva in ordinea indicata (fara coaja de portocale confiata), apoi se seteaza masina pe programul de framantare (whisk)...eu il setez de doua ori la rand, sa fiu sigura ca e totul amestecat bine. Urmaeza o noua setare pt. programul "dough", care inseamna o noua amestecare a aluatului si dospire.
La un moment dat, in acest program, se aude un semnal sonor al masinii (acum e momentul sa adaugam coaja de portocale confiate). Lasam aluatul sa creasca,apoi il scoatem din cuva si-l framantam putin pe o planseta infainata bine. Intindem foaie groasa de cca 2 degete, apoi o ungem cu umplutura de cocos (obtinuta prin amestecarea tuturor ingredientelor, pana obtinem o pasta gustoasa). Rulam foaia de la un capat, pe lungime, obtinand astfel un sul, pe care-l portionam in rondele frumoase. le asezam cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu taietura in sus, dupa care le bagam la cuptor pt. cca 15 min ( la 200 grade).
Enjoy!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele cu cocos" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|