Rondele de cartofi la cuptor

Postat de AlexJ in Aperitive / Garnituri
27 Apr 2011 | 18552 vizualizari
Rondele de cartofi la cuptor

Acestea sunt un altfel de aperitiv şi simplu şi delicios, sau garnitură, dacă preferați. Aproape aceeași rețetă ca și pentru coajă de cartofi la cuptor( aka :potato skins), dar cu o poftă de mâncare ... şi mult mai ușor! Ideal atunci când ai companie, o petrecere pentru copii după un meci de fotbal sau chiar o gustare rapidă pentru tine! Multe persoane fac acest tip de aperitiv prin tăierea unui cartof în jumătate şi scobind interiorul, dar eu prefer felierea cartofilor sub formă de rondele. Feliaţi astfel cartofii se gătesc uniform şi nici nu se obțin deșeuri .

Ingrediente

  • 2 cartofi noi , mari
  • Sare, după gust
  • Piper negru, după gust
  • Boia de ardei, după gust
  • 1 / 3 cană mozzarella
  • 5 felii de kaiser (bacon), tăiate cuburi şi prăjite
  •  oregano
  • Ceapa verde ( merge și ca garnitură  , dacă doriți)
  • Smântână pentru servire

Mod de preparare

1. Încălziți cuptorul la 180 grade. 

2. Spălaţi şi curățați cartofii bine de tot. Tăiați cartofii în felii de   1,5-2 cm grosime. 

3.  Puneți cartofii pe foaia de copt unsă cu unt şi ușor asezonați  fiecare parte cu sare, piper negru, boia de ardei şi da-ți la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute.

4. Întoarceţi cartofii şi pe cealaltă parte şi mai da-ți la cuptor pentru o perioadă suplimentară de încă 15 minute.

5. Scoateți tava din cuptor şi așezați deasupra fiecărui cartof un vârf de cuțit de mozzarella, kaiser şi ceapă verde pe partea de sus a fiecărei rondele

6.Reintroduceți tava în cuptor şi lăsați până când brânza este topită, aproximativ 10 minute.  Se servește cu ceapă verde și smântână, dacă doriți. Petrecere frumoasa !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Postat de Oana

Somon la cuptor cu 4 garnituri

Fiecare bucata de peste va fi coapta separat, in hartie de copt si fiecare va avea cate o garnitura delicioasa! Pentru primul fel folosesc o mana de baby spanac, pe care il pun pe o foaie de...

Citeste continuarea

Rata cu portocale

Postat de AlexTeacher

Rata cu portocale

Amesteca sarea, boabele de coriandru, chimionul si piperul. Tapeteaza rata cu cateva servetele si maseaz-o cu condimentele. Taie ceapa si jumatatea de portocala bucati mai mari. Adauga in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2011, 10:44
yamii! ce bunatati!
la 27.04.2011, 10:45
Ce idee buna!
la 27.04.2011, 10:53
imi lasa gura apa
la 27.04.2011, 12:32
suuuuper
la 27.04.2011, 13:51
foarte fain,de retinut

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking