Ingrediente
- 1 cutie de carne de porc conservata Bucegi de 300 g
- 8 rosii medii bine coapte
- 4 felii de sunculita taraneasca, taiata cubulete de 0,5 cm
- 4 felii de paine intermediara
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 pahar de supa de legume
- 1 lingurita de sare
- Un varf de cutit de piper negru macinat
Mod de preparare
1. Taiati cate un capacel In partea superioara a rosiilor, apoi scobiti-le cu grija astfel Incat sa nu se rupa, folosind o lingurita. Presarati cu putina sare interiorul acestora, apoi lasati-le sa se scurga, cu scobitura In jos, Intr-o tava curata. Amestecati Intr-un blender supa de legume cu miezul rosiilor.
2. Curatati feliile de paine de coaja, apoi faramitati-le, formand firimituri. Totodata, Incingeti cuptorul la putere medie si ungeti o tava cu o lingura de ulei.
3. In timp ce rosiile se scurg, tocati carnea de porc Bucegi Intr-un blender, dar fara a o transforma In pasta, apoi amestecati-o cu cuburile de sunculita, ½ din firimiturile de paine si piperul macinat. Umpleti rosiile cu aceasta mixtura si apoi presarati deasupra restul de firimituri. Asezati rosiile umplute In tava, turnati supa si stropiti totul cu restul de ulei.
4. Coaceti rosiile In cuptor timp de 15-20 de minute, apoi serviti-le fierbinti sau reci, pe pat de salata verde si stropite cu sosul din tava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii coapte, umplute cu carne de porc Bucegi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (2)
|