Rosii cu ardei pentru iarna

Postat de Constelatialeu in Conserve
25 Sep 2013 | 17432 vizualizari
Rosii cu ardei pentru iarna

Imi place foarte mult aceasta combinatie de rosii cu ardei,pe care o folosesc si in ciorba si in diverse mancaruri....

Ingrediente

  • 10 kg rosii
  • 3 kg ardei colorati
  • 150 g zahar
  • 150 g sare
  • frunze de telina
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Rosiile le oparim,le curatam de coaja si le taiem marunt.Ardeiul il curatam de nervuri si il taiem cubulete.Intr-un tuci punem la fiert rosiile,dupa 1 ora de fiert,adaugam si ardeiul.Punem sarea si zaharul( aici fiecare pune in functie de preferinta,daca rosiile sunt mai acrisoare se adauga mai mult zahar),omogenizam si lasam sa fiarba pana se inmoaie ardeiul.

Cand ardeiul e suficient e moale( nu sa fie terci) se adauga frunzele de telina si mai lasam 10 min sa fiarba.Se pune in sticle ,peste care se toarna ulei incins,se strang bine capacele si se acopera cu o patura,se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Se depoziteaza in camara sau beci,fiecare unde are loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu ardei pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele...

Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2013, 09:52
Harnica esti doamna!
la 25.09.2013, 09:55
la iarna iau de la tine
la 25.09.2013, 09:56
la 25.09.2013, 10:17
si mie imi place combinatia asta
la 25.09.2013, 10:23
bravoo, Cleme daca as avea si eu bucatarie noua, as face si eu )

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking