Rosii cu surpriza

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
7 Mai 2012 | 11029 vizualizari
Rosii cu surpriza

Ingrediente

  • 4 rosii mai mari
  • 4 oua
  • 3-4 felii muschi file
  • 1 cutiuta miez de lapte cu sare Delaco
  • jumatate lingurita marar uscat
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • 1 lingura unt

Mod de preparare

Rosiile le spalam si le taiem un capacel.
Cu o lingurita scoatem usor miezul ,sa nu crapam rosiile,pe care nu-l aruncam.
Rosiile scobite le punem 5 minute cu gura in jos sa se scurga zeama.
Le intoarcem,le presaram cu putina sare,piper si mararul uscat.
Punem cate o feliuta muschi,apoi spargem cate un ou in fiecare rosie si presaram iar putina sare si piper.

Deasupra punem cate o feliuta de miez de lapte Delaco.
Patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt.
Miezul de rosii il bagam la robot sau il zdrobim cu furculita apoi punem un praf de sare.
Luam un vas yena(de ceramica sau roman) si il ungem cu unt.
Asezam rosiile in vas,intre ele miezul pisat,iar deasupra jumatate din patrunjelul tocat.

Dam vasul acoperit in cuptor,il aprindem si le lasam cam 45 de minute,apoi inca 15 minute  descoperite.
Daca a scazut toata zeama si vi se pare ca incep sa se usuce rosiile ,adaugati putina apa clocotita,la mine nu a mai fost nevoie.
Cand sunt gata ,le scoatem ,presaram restul de patrunjel verde si servim.
Pofta buna!

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii cu surpriza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Surpriza din Vulcanul Arenal

Postat de nico15

Surpriza din Vulcanul Arenal

Se iau fileurile de peste si se taie sa aiba lungimea maxima de 6cm(lungime si latime sub forma de patrat) acestea se sareaza, pipereaza se dau prin ou dupa care se da prin faina in amestec cu...

Citeste continuarea

Aperitiv surpriza Roberta

Postat de ela

Aperitiv surpriza Roberta

 Rosiile cherry se spala si se curata codite.Ceapa se spala si se taie marunt numai frunzele. Intr-un vas se amesteca semintele de susan(cat se ia intre degete),coriandru la fel,frunzele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2012, 22:34
Wauuuu,cred ca sunt super bune
la 07.05.2012, 22:34
bune bune
la 07.05.2012, 22:38
BUNE ASA CU BRANZICA
la 07.05.2012, 22:45
Ce idee faina!!! like!!
la 07.05.2012, 22:53
vai, cat de mult imi plac!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking