Rosii umplute la cuptor-de post

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
2 Noi 2011 | 13831 vizualizari
Rosii umplute la cuptor-de post

Ingrediente

  • 6 rosii mai maricele
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • jumatate ardei galben
  • o mana de ciupercute
  • 2 linguri pasta de rosii cu telina
  • 3 linguri orez
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura faina alba
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Rosiile le spalam si le stregem cu un prosopel.

Le taiem un capac,apoi ,cu ajutorul unei lingurite scobim miezul(aveti grija sa nu le striviti).

Lasam rosiile scobite cu gura in jos ,pe un tocator,pentru a se scurge de zeama.

Miezul obtinut de la rosii il dam prin masina de tocat.

Cepele le curatam si le tocam.

Morcovul il decojim si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Ardeiul il taiem cubulete mici.

Ciupecutele le spalam,le dam jos pielita si le taiem bucatele.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins.

Adaugam ceapa si morcovul si le inmuiem 2-3 minute.

Apoi punem ciupercile ,ardeiul si jumatate din miezul de rosii macinat.

Cat timp se inmoaie putin legumele,intr-un ibric punem orezul la fier cu un strop de sare.

Dupa ce am lasat legumele cam 5 minute pe foc,adaugam orezul fiert si pasta de rosii cu telina.

Condimentam cu sare si piper si mai lasam 2-3 minute pe foc,pentru a scadea zeama.

Dam compozitia deoparte,incorporam faina alba si o lasam sa se racoreasca putin,nu prea mult.

Luam un  vas yena si il ungem cu o lingura de ulei.

Punem rosiile in vas si le umplem cu acea compozitie de orez.

Deasupra presaram patrunjel verde si asezam capacele pe rosii.

Punem restul de miez de rosii pisat in vas(si putina apa daca mai e nevoie)si dam totul in cuptor.

Lasam acolo 30-40 de minute.

Cand sunt gata le scoatem,le lasam putin la racorit si servim.

Uite asa obtineti un produs de post gustos!!!

Sa aveti pofta!!!(mie mi-a ramas putina umplutura si am umplut si un ardei).

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute la cuptor-de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cei mai pufosi mucenici de post

Postat de rhapsody

Desert cei mai pufosi mucenici de post

1. Punem faina intr-un vas incapator. Facem o gaura in mijloc, punem drojdia impreuna cu 2 lingurite zahar si o dizolvam cu 300 ml apa. Acoperim vasul cu un prosop si lasam 20 min la dospit. 2....

Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de comanligia

Ghiveci de legume

Ardeii si vinetele se coc pe o plita elecrtica sau pe aragaz. Dupa ce sau copt se curata de pielite,ardeii de seminre si se toaca cubulete,vinetele se lasa cateva minute sa-si scurga zeama.Apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2011, 11:50
Rocsi,nu trebuie sa fie neaparat cu carne,cu ce le-ai umplut tu sunt foarte bune
la 02.11.2011, 11:53
Ardeiul ala ce l-ai umplut mai ai?
la 02.11.2011, 12:00
buni buni
la 02.11.2011, 12:29
ce bine arata mai Rocsutule...si bune mai trebuie sa fie.............
la 02.11.2011, 12:39
ce rosii generoase nu-ti cer decat una,ca mai mananc si de la altii

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking