Rubarba cu crema custard

Postat de Toamna07 in Prajituri
13 Iun 2012 | 3551 vizualizari
Rubarba cu crema custard

Din bucataria britanica va voi delecta cu un desert incantator .Cu gustul sau un pic acrisor, rubarba este delicioasa atunci cand este folosita în bucatarie. Considerata de unii fruct, de altii legumă, ea poate insoti multe dintre preparatele noastre culinare.Inainte de a folosi în bucatarie coditele, taiati‑le extremitatile, apoi îndepartati pielita care le acopera, dupa care le puteţi taia bucatele. Delicioasa rubarba viu colorata poate constitui un desert perfect.

Ingrediente

  • 500 g rubarba
  • 75 g zahar brun
  • coaja rasa si zeama de la 1 portocala mare
  • 1 pliculet de zahar vanilat bourbon
  • Crema custard :
  • 150 ml de lapte gras
  • 250 ml smanatana grasa pentru frisca
  • 50 g zahar tos
  • 6 galbenusuri mari
  • 1 plic zahar vanilat bourbon

Mod de preparare

Mod de preparare rubarba :  

Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.  

Intre timp preparati crema custard:

Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot ,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.

Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti . 

Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Rubarba cu crema custard" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura Vis de cocos

Postat de AndrutzaP

Prajitura Vis de cocos

Blat Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi de napolitane

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi de napolitane

Punem la fiert intr-un vas, zaharul, cacaoa si 200 ml lapte dulce. Amestecam cat sa se topeasca zaharul, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Amestecam din nou sa se topeasca untul. Adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2012, 17:39
la 13.06.2012, 17:44
Ce deliciu!
la 13.06.2012, 18:29
la 13.06.2012, 18:32
la 13.06.2012, 18:54

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking