Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Postat de Sidy in Aperitive / Garnituri
25 Apr 2013 | 20595 vizualizari
Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca

Sa nu credeti ca cei de la Dr Oetker au in retetar doar dulciuri ...!!Da 'de unde, au si aperitive... Eu am ales sa fac Rulada de Paste,o rulada aperitiv foarte gustoasa prin combinatia aromelor de branza cu sunca presata si cu verdeturi.A fost un rasfat pentru intreaga mea familie....

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 2 legături pătrunjel proaspăt,
  • 4 oua
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 100 g smântână,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 80 g făină,
  • 1 linguriță rasă de Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
  • 20 g amidon din porumb Gustin Dr.Oetker.

Pentru umplutură:

  • 70 g brânză albastră ( Roquefort),
  • 200 g smântână,
  • 250 g brânză de vaci proaspătă,
  • 1 vârf de linguriţă de muştar,
  • 25 g verdeaţă (marar si patrunjel)tocată (proaspete sau congelate),
  • 1 vârf de cuţit cu sare,
  • 1 vârf de cuţit cu piper negru,
  • 4 felii de şuncă

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Pentru preparea aluatului se bat spumă albuşurile cu sare,cu mixerul.

Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.

Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se pun deasupra frunzele de pătrunjel din loc in loc, apoi se coace aluatul , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C aproximativ 15 minute, pina cand incepe sa prinda o culoare aramie.

Aluatul copt se asează cu susul în jos ,pe un prosop umezit, dar bine stors, se ruleaza si se lasă să se răcească.

Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu brânza de vaci, brânza cu mucegai albastru Viking( din aceasta am primit eu), muştarul si verdeata tocata marunt. Se condimentează cu sare şi piper.

Dupa ce aluatul s-a racit , se desface din prosop si  se întinde amestecul de brânză în asa fel încât grosimea compozitiei să fi e mai subtire spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează longitudinal. Se lasă la rece aproximativ 1 oră, în frigider.

A iesit deosebit de gustoasa si pufoasa, merita sa o faceti de Paste, credeti-ma !

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu branza albastra si sunca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta moteasca

Postat de miremirc

Placinta moteasca

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o...

Citeste continuarea

Conopida cu pesmet si smantana

Postat de Zamfira

Conopida cu pesmet si smantana

Curatam conopida de frunzele exterioare si taiem cotorul foarte gros. Desfacem conopida in buchetele potrivite (de marimea caiselor) si le spalam sub un jet puternic de apa rece. Fierbem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2013, 07:57
Wow! Sunt prima, deci ma aleg cu o felie, precis!
la 25.04.2013, 07:58
ce frumos arata!!!
la 25.04.2013, 08:19
la 25.04.2013, 08:24
Oooo, ce fain arata!
la 25.04.2013, 08:45
arata minunat cred ca e si gustoasa!!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking