Ingrediente
- Pt blat :
- -5 oua
- -5 linguri zahar
- -1 lingura ulei
- -4 linguri faina
- -1/2 plic praf de copt
- -1 lingura cacao
- Pt crema:
- -5 linguri dovleac razuit
- -50 gr unt
- -2–3 linguri zahar
- -esenta vanilie sau semintele de o jumate de pastaie de vanilie
- -200 ml frisca, sau smantana pentru frisca
Mod de preparare
Eu am inceput prin a cali dovleacul in unt , impreuna cu vanilia pana cand se inmoaie. Il lasam deoparte sa se raceasca .
Urmatorul pas este sa pregatim blatul . Eu am folosit o tava de 30x20 si mi-a iesit un blat destul de grosut , dar a fost bine.
Separam ouale , albusul il batem spuma tare cu zaharul pana nu se mai simt cristalele de zahar . Adaugam galbenusurile , faina , cacao si praful de copt si amestecam prin rasturnare .
Turnam compozitia intr-o tava pregatita si dam la cuptorul incins la 180 grade cam 15-20 minute.
Pana se coace blatul pregatim un prosop de bucatarie curat pe care il umezim . Blatul copt il vom rasturna pe prosopul umed si rulam . Nu lasati blatul sa se raceasca pentru ca nu il mai puteti rula.Se va raci rulat in prosop .
Pentru crema batem frisca tare , adaugam zahar daca credeti ca mai este nevoie;, in functie de frisca pe care o folositi si in functie de dulceata dovleacului ; adaugam dovleacul calit si racit si omogenizam .
Cand blatul s-a racit il desfacem din prosop si il umplem cu ¾ din crema . Nivelam crema si rulam usor cu grija sa nu iasa crema din rulada .
Restul cremei o punem pe deasupra ruladei si presaram fulgi de ciocolata sau ciocolata razuita.
Punem la rece pana in momentul servirii
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|