Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!

Postat de lilik in Prajituri
7 Aug 2011 | 14399 vizualizari
Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!

Va multumesc pentru toate clipele minunate petrecute alaturi de voi dragi bucatarasi....pt crema m-am inspirat de la prajitura "Kinder milch schnitte" by Miha(merci muuult,e minunata)...

Ingrediente

PT. BLAT:

  • 4 oua
  • 2 linguri cu miere
  • 60 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare

PT CREMA:

  • 200 ml frisca lichida neandulcita
  • 200 ml lapte condensat
  • 2 lingurite cu miere
  • 100 ml lapte
  • 7 gr foi de gelatina
  • vanilie

Mod de preparare

Pregatim prima data blatul pentru rulada :

separam ouale si batem albusurile ca pt bezea cu zaharul si mierea,apoi adaugam treptat galbenusurile amestecate cu uleiul si praful de sare.

La sfarsit adaugam faina si cacaua amestecand cu grija de jos in sus.Compozitia obtinuta o punem in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180° timp de circa 10 minute.

Cand e gata punem blatul pe un prosop de bucatarie umed si rulam.Lasam deoparte sa se raceasca.

Intre timp facem crema de lapte condensat

punem gelatina la inmuiat in apa rece pt 5 minute,apoi o topim in 50 ml lapte fierbinte,impreuna cu mierea.Asteptam sa se racoreasca putin,apoi amestecam cu restul de lapte si laptele condensat.

Batem frisca cu vanilia si o amestecam cu cealalta compozitie,apoi dam la rece pana se intareste.

Cand e destul de tare o scoatem,amestecam si cu o lingura punem pe blat.

Intindem crema pe toata suprafata blatului,apoi rulam cu grija si dam la rece cel putin 2 ore.

Putem pudra cu zahar sau cacao...

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de lapte condensat-1 an de Bucataras!!!!!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (71)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert cheesecake cu branza de vaci si capsuni

Crusta: Untul il topim pe baie de aburi. Biscuitii si piscoturile, le punem in blender si le maruntim. Peste biscutii si piscoturile maruntite, punem untul topit, le amestecam bine. Luam...

Citeste continuarea

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Postat de rocsi_1612

Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa

Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul cu pastai de vanilie, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2011, 20:42
delicioasa la cat mai multi ani pe bucataras.ro
la 07.08.2011, 20:43
Arata incredibil de bine Felicitari scumpa mea Lilik...la cat mai multe retete minunate esti o prietena foarte draga mie
la 07.08.2011, 20:45
felicitari Lilik,la cat mai multe clipe minunate
la 07.08.2011, 20:59
Mirela ,Cris va multumesc dragele mele
la 07.08.2011, 21:01
Ruxy iti multumesc din suflet si sa stii ca si tu imi esti foarte draga

Vezi toate comentariile (71)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking