Ingrediente
blat:
- 6 oua,
- 3linguri zaharina lichida,
- 3linguri de apa,
- 6linguri de faina,
- 1praf de copt.
crema:
- 250g unt,
- 300ml lapte,
- 2oua,
- 2 linguri cu varf de amidon alimentar,
- esenta de vanilie,
- 4linguri de zaharina lichida,
- 100g nuci prajite si zdrobite.
Mod de preparare
blat:se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare si la urma se pune praful de copt si se bate in continuare.
galbenusurile se freaca cu zaharina,apa si apoi se amesteca cu albusurile si se pune faina amestecand usor.
se pune in tava peste hartie de copt si se coace la cuptorul preincalzit,aproximativ 10 minute.cand se scoate din cuptor se pune imediat peste un prosop umed curat si se ruleaza.
crema:se pune laptele la fiert si intre timp se bat ouale cu zaharina si amidonul si 2 linguri de lapte rece.
cand a fiert laptele se pune peste amestec cate putin si se amesteca energic,apoi se pune pe foc amestecandu-se intr-una pana se ingroasa si fierbe apoi se lasa la racit.
untul se freaca spuma cu esenta de vanilie dupa care se pune cate putin din crema racita frecand intruna.
cand e gata se umple foaia de rulada,se lasa cam un sfert din cantitatea de crema si se unge rulada pe deasupra si pe margini si se presara nuci zdrobite(sau taiate)se da la rece cam o ora apoi se taie felii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|