Rulada cu frisca si capsuni

Postat de nadea68 in Prajituri
27 Mai 2013 | 4418 vizualizari
Rulada cu frisca si capsuni

Fiind sezonul capsunilor o retata usoara si foarte gustoasa :)

Ingrediente

  • BLAT
  • 3 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 pahar ulei
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 300 ml frisca lichida
  • capsuni
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune la copt in tava de aragaz acoperita cu hartie pt copt. Se lasa la copt 10 minute la 170-180°, se face proba cu scobitoarea.

Intre timp se bate frisca cu zaharul si se taie marunt capsunele.

Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se pun deasupra frisca si capsunele.

Se ruleaza incet (ca iese toata frisca) :) in hartia pe care s-a copt si se pune la frigider...o ora doua..

Un desert bun si racoros

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si...

Citeste continuarea

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu ciocolata si capsuni

Blatul: Separati ouale, mixati galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugati uleiul, siropul de menta si vanilia. La final incorporati faina cernuta si praful de copt. Albusurile le bateti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2013, 08:44
la 28.05.2013, 08:48
Buna tare
la 28.05.2013, 08:56
Delicioasa!
la 28.05.2013, 09:00
yammy!
la 28.05.2013, 09:41
buna si de sezon
bun venit

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking