Ingrediente
- BLAT
- 3 oua
- 6 linguri faina
- 6 linguri zahar
- 3 linguri cacao
- 1/2 pahar ulei
- 1/2 pliculet praf de copt
- esenta de rom
- CREMA
- 300 ml frisca lichida
- capsuni
- 100 g zahar pudra
Mod de preparare
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma, se adauga galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao, esenta de rom. Se pune la copt in tava de aragaz acoperita cu hartie pt copt. Se lasa la copt 10 minute la 170-180°, se face proba cu scobitoarea.
Intre timp se bate frisca cu zaharul si se taie marunt capsunele.
Cand blatul e gata se scoate din cuptor si se pun deasupra frisca si capsunele.
Se ruleaza incet (ca iese toata frisca) :) in hartia pe care s-a copt si se pune la frigider...o ora doua..
Un desert bun si racoros
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|