Rulada cu frisca si piersica

Postat de stoi_mimi in Prajituri
21 Oct 2010 | 5493 vizualizari
Rulada cu frisca si piersica

vazind reteta de rulada cu crenma caramel , si nu numai m-am gindit intr-o seara sa fac si eu si iata ce a iesit

Ingrediente

  • ptr blat :
  • 5 oua
  • 5ls zahar
  • 5ls faina
  • 2ls ulei
  • 1 zahar vanilat si esenta vanilie
  • ptr umplutura  :
  • 1/ l frisca lichida 
  •  2 piersici

Mod de preparare

blatul :se separa albusul de galbenus , albusul se bate spuma cu 1 praf de sare , apoi se adauga 2 linguri de zahar si se mixeaza in continuare. galbenusul se freaca cu uleiul si 3 lg de zahar , zaharul vanilat si esenta , se adauga albusul peste galbenusuri si se omogenizeaza usor dupa care punem   faina  cernuta  si se amesteca usor de sus in jos ptr a nu scoate aerul din albus. se ia  o tava de aragaz, se pune hirtie de copt dupa care ungem hirtia cu unt si tapetam cu faina si turnam compozitia ptr blat si o punem la copt ptr 10 min. apoi udam un prosop de bucatarie pe care se pune blatul si il rulam usor cu prosopul  si il lasam sa se raceasca .

ptr umplutura eu am folosit frisca si  piersica cubulete iar ptr decor ceva trandafiri din pasta de zahar

se mixeaza frisca bine ,se taie piersica cubulete si se amesteca cu 1/3 frisca , restul o pastram ptr decor  

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu frisca si piersica" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert rulada cu dovleac si ciocolata

Postat de ancutsa

Desert rulada cu dovleac si ciocolata

  Blatul: Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2010, 11:21
la 21.10.2010, 11:40
Buna,buna.
la 21.10.2010, 11:54
cu frisca! yamii!
la 21.10.2010, 12:18
la 21.10.2010, 13:17
nasa mimi ,nu asa ca ai facut pentru fina ta?..................

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking