Rulada cu ganache de cappuccino

Postat de caroline in Prajituri
30 Aug 2013 | 13345 vizualizari
Rulada cu ganache de cappuccino

Usor de facut :) ... si atat de buna...

Ingrediente

Pentru blat rulada :

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 1\2 plic praf de copt
  • 3 lingurite cacao

Pentru ganache de cappuccino

  • 100 gr ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 1\2 cescuta cafea

Mod de preparare

Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.

Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).

Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora.

Apoi cu ajutorul unui mixer,mixam compozitia  pana devine o crema fina .Adaugam cafeaua si amestecam incet.Dam la frigider pana in momentul folosirii la rulada.

Pentru blat:

Separam mai intai albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam totul foarte bine.

Galbenusurile se freaca cu ulei.

Se adauga apoi incet la compozitia de albusuri si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus cu grija.

Tapetam o forma pentru cuptor.Din aceasta compositie, facem pe foaia de copt fasii pe care le vom da la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.

Intre timp la restul de compozitiei adaugam 3 lingurite cacao si amestecam din nou de jos in sus.

Scoatem tava si turnam restul de compozitie.Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.Facem testul cu scobitoarea daca e nevoie.

Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.Lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit il desfacem,ungem blatul cu ganache si rulam inapoi.

Dam rulada la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ganache de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Millefeuille

Postat de Constelatialeu

Desert Millefeuille

Aluatul foitaj l-am facut cu o zi inainte, gasiti reteta in pagina mea de retete. Deci primul pas a fost facut, asa ca trecem sa facem mai intai crema sa se raceasca pana bibilim coacerea foilor....

Citeste continuarea

Guguluf marmorat cu zmeura

Postat de comanligia

Guguluf marmorat cu zmeura

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma cu putina sare,apoi se adauga zaharul,galbenusurile,uleiul,aromele si apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt, se amesteca usor cu o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2013, 13:15
la 30.08.2013, 13:21
Ce frumoasa ti-a iesit
la 30.08.2013, 13:21
cred ca e tare gustoasa
la 30.08.2013, 13:24
Foarte faina e rulada!
la 30.08.2013, 13:26
super buna

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking