Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Postat de rhapsody in Dulciuri
12 Ian 2013 | 6385 vizualizari
Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Ingrediente

Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt
Blat:
  • 4 oua foarte mari (XXL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate

Mod de preparare

Pasta decorativa

1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.

2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.

3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa model.

4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.

2. Separam albusurile de galbenusuri. 

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, iar zaharul este dizolvat aproape complet.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.

7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.

8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, si invelim intr-un prosop curat si umed.

  Crema

1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.

2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.

3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.

4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.    

Asamblare:

Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.      

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mascarpone, ananas si papaya" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gogosi la cuptor

Postat de sufletista

Gogosi la cuptor

Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam laptele caldut, untul la temperatura camerei,coaja de lamaie, sarea, drojdia dizolvata si mixam adaugand treptat faina (cat este posibil)...

Citeste continuarea

Cozonac cu Fanta (de post)

Postat de rocsi_1612

Cozonac cu Fanta (de post)

Aluatul: Punem sucul intr-un ibric pe foc pana devine caldut. Drojdia o frecam cu o lingura de zahar. Cernem faina intr-un bol, punem un praf de sare, drojdia, zaharul, coaja rasa de lamaie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2013, 09:37
Prima servita!ce bunatate!
la 12.01.2013, 09:42
ce mişto arată!!
la 12.01.2013, 09:45
cică ouă XXL
Ce frumos explicată! Bravo!
la 12.01.2013, 09:48
la 12.01.2013, 09:52
Ce misto arata cu stelute...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking